Traže slobodu za Knezovića

Nekoliko stotina građana okupilo se pre podne u Širokom Brijegu, protestujući zbog nereda koji su se dogodili u nedelju uoči utakmice Široki Brijeg-Sarajevo.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2009.

08:05

Default images

Demonstranti traže i bezuslovnu slobodu za Olivera Knezovića, tvrdeći da je on "samo branio svoj grad". Knezović je osumnjičen za ubistvo najvijača iz Sarajeva Vedrana Puljića, ali je sinoć pobegao iz policijskog pritvora u Širokom.

Sarajlije su protestovale u Širokom Brijegu tražeći Knezovićevo puštanje na slobodu, ne znajući da je on u međuvremenu pobegao iz zatvora.

Sarajevski mediji pisali su da je Knezović navodno priznao da je pucao u navijača Vedrana Puljića iz kalašnjikova i da se sam predao policiji, da bi oko ponoći pobegao svojim čuvarima.

"Mi smo pokrenuli unutrašnju istragu i izvršena je preventivna suspanzija službenika sudske policije koji su bili neposredno zaduženi za osiguranje osumnjičenog Knezović Olivera", rekao je načelnik sudske policije u Širokom Brijegu Edin Zahabović.

Zbog ubistva Vedrana Puljića, u Sarajevu su protekla dva dana održani protesti, uz zahtev da se odgovorni za ubistvo hitno procesuiraju.

Protest je okončan tokom jutra, nakon što je iz pritvora pušteno sedam navijača fudbalskog kluba "Sarajevo".

Podsetimo, u neredima pred fudbalsku utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo ubijen je 24-godišnji Vedran Puljić, a na desetine navijača je povređeno.

Nalazom patologa utvrđeno je da je Puljić ubijen hicem iz pištolja koji mu je ispaljen u glavu.

Mediji nezvanično objavljuju da je Knezović nekadašnji pripadnik Kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane.

Portparol kantonalnog MUP-a Damir Čutura potvrdio je da Knezović nije aktivni policajac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: