Odloženo suđenje Uskokoviću

Beograd -- Ponovljeno suđenje bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd Branislavu Uskokoviću odloženo je za 13. novembar.

Izvor: B92
Podeli

Optužnica ga tereti za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službenih isprava i nesavestan rad. Uskokovića je Okružni sud u Beogradu oktobra 2006. godine prvostepeno osudio na devet godina zatvora, ali je tu presudu Vrhovni sud ukinuo. Uporedo sa ovim postupkom, sprovodiće se i postupak za preispitivanje porekla Uskokovićeve imovine.

Advokat Branislava Uskokovića Slobodan Ružić rekao je za B92 da su dva razloga zbog čega je danas odložen glavni pretres.

"Prvi je taj što mi je danas uručena izmenjena optužnica, a po zakonu okrivljeni i njegov branilac imaju pravo da dobiju dodatan rok da se izjasne. Sa druge strane, Branislav Uskoković koji je u dosta lošem zdravstvenom stanju trenutno se nalazi u bolnici i o svemu tome je dostavljena dokumentaciju sudu", rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, Uskoković je sada u bolnici u Kotoru, pošto mu je "pozlilo kada je bio u poseti sestri koja je u još lošijem zdravstvenom stanju od njega".

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu