Nagrade za dolazak na časove

Pariz -- Tri gimnazije u Parizu počele su eksperimentalno da primenjuju projekat novčanog nagrađivanja učenika koji se pridržavaju "dogovora o nebežanju sa časova".

Izvor: Tanjug
Podeli

Ukoliko učenici budu redovno prisustvovali nastavi, svaki razred dobiće dve hiljade evra, uz povećanje svakog drugog meseca za 1.200 evra, kao i bonus od 800 evra za dobro vladanje na predlog razrednog starešine.

Na kraju godine, ako svi uslovi budu ostvareni, disciplinovani razred će dobiti i superpremiju od 10.000 evra, koju će učenici moći da potroše na studijska putovanja, časove vožnje i druge pedagoške aktivnosti. Jedno istraživanje, čije rezultate prenosi dnevnik "Parizjen", pokazalo je da je tokom školske 2007/2008. godine više od osam odsto srednjoškolaca bežalo sa časova.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu