U "Triglavu" zabrinuti zbog tužbe

Ljubljana -- Osiguravajuće društvo "Triglav" zatražilo je dodatna objašnjenja od "Slovenijalesa" zbog tužbe "Jugobanke" u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli

"Triglav" je pozvao nadzorni savet i upravu "Slovenijalesa" da pismeno objasne detalje u vezi sa ročištem koje će uskoro biti održano u Beogradu povodom tužbe "Jugobanke" protiv "Slovenijalesa", javlja slovenački list "Finance".

Naime, "Triglav" brine njegova investicija u "Slovenijalesu", jer "Jugobanka" traži da joj "Slovenijales" vrati dugove u visini od 42 miliona evra, koje su u obliku kredita od ove banke uzele kćeri-kompanije "Slovenijalesa" krajem osamdesetih godina.

S obzirom na to da ti krediti nikada nisu vraćeni "Jugobanci", matično preduzeće je ostalo kao garant, zbog čega će uskoro u Beogradu tim povodom biti održano ročište, koje brine osiguravajuće društvo "Triglav", kao jednog od vlasnika "Slovenijalesa".

"Triglav" smatra da će za "Slovenijales", u situaciji u kojoj se trenutno nalazi, vraćanje duga "Jugobanci" od 42 miliona evra biti jako težak finansijski udarac, koji će osetiti i "Triglav" preko svojih investicija u to preduzeće.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu