Dačić: Konsenzusom protiv kriminala

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić poziva na nacionalni konsenzus u borbi protiv kriminala i korupcije, sprečavanju nasilja i svih vidova ekstremizma.

Izvor: Beta
Podeli

"Bez takvog konsenzusa, policija i tužilaštva ne mogu da rade", kazao je Dačić obraćajući se diplomcima Kriminalističko-policijske akademije na svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije povodom dana te institucije.

On je od policijskih službenika zatražio da profesinalno, efikasno i korektno obavljaju posao, uz puno poštovanje zakona i ljudskih sloboda i prava, a od države i društva jasnu podršku policiji u ispunjavanju tih ciljeva.

"Policijski službenici od države traže da kaže šta se od nas očekuje, kakvu Srbiju hoćemo i kakav sistem vrednosti hoćemo da gradimo. Ako hoćemo zemlju u kojoj se bezbedno živi, potreban nam je društveni dogovor", kazao je Dačić i naglasio da je policija spremna da obavlja zadatke, ali traži podršku društva.

Ministar prosvete Žarko Obradovoć kazao je da mu je čast što prisustvuje svečanosti povodom Dana Akademije i dodeli priznanja najboljim studentima.

"Vi zajedno s Vojskom Srbije brinete o našoj bezbednosti i od vas očekujemo da nam pomognete da stanemo za vrat kriminalu i korupciji", kazao je Obradović i studentima poručio da jedva čeka da budu deo Univerziteta u Beogradu.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu