Sukobi navijača u Temišvaru

U Rumuniji je došlo do navijačkih nerada u centru Temišvara uoči fudbalske utakmice između Temišvara i zagrebačkog Dinama.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

22:18

Default images

Privedeno je 35 pristalica hrvatskog kluba, dok su četvorica povređena.Prema izveštajima rumunskih medija, došlo je do tuče navijača dva kluba u kojoj je učestvovalo više od 100 osoba. Policija je uspela da smiri situaciju tek kada su stigle dodatne snage, zbog čega je centar Temišvara bio potpuno blokiran

Hrvatska agencija Hina prenosi da je sukob u centru grada započeo nakon što su domaći navijači počeli da provociraju pristalice Dinama povicima "Srbija, Srbija", kao i pesmama navijača beogradskih klubova Partizana i Crvene zvezde.

Do sukoba navijača došlo je i na samom stadionu, ali je dolazak pripadnika specijalne policije smirio situaciju.

Organizatori su utakmicu između Temišvara i Dinama proglasili utakmicom visokog rizika, zbog čega je najavljen angažman oko 1.000 policajaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: