Pet poslanika turskog porekla

Berlin -- U novom sazivu nemačkog Bundestaga (donji dom parlamenta) koji u ovom mandatu ima 622 mesta, nalazi se i pet poslanika turskog porekla.

Izvor: Tanjug
Podeli

Poslanici turskog porekla su članovi Socijaldemokratske partije, stranke levice, liberala i stranke Zeleni. Pobednici izbora, demohrišćani, sastavljeni od Hrišćansko-demokratske unije, na čijem je čelu kancelarka Angela Merkel i bavarske Hrišćansko-socijalne unije, nemaju poslanike turskog porekla, prenose mediji.

Na ovim izborima je, kako prenose mediji, učestvovalo oko 5,6 miliona birača stranog porekla, više nego ikada do sada, među kojima oko 600.000 Turaka s nemačkim državljanstvom.

Na ovonedeljnim izborima, demohrišćani i liberali su odneli pobedu i, kako je najavljeno, do obeležavanja godišnjice pada Berlinskog zida, 9. novembra, trebalo bi da formiraju ''crno-žutu'' koalicionu vladu, na čijem čelu će ponovo biti Merkelova.

Svet

Osuđen bivši predsednik Perua

Lima -- Bivši predsednik Perua Alberto Fudžimori, koji je već osuđen na 25 godina zatvora zbog masakra civila, osuđen je na šest godina zbog korupcije i prisluškivanja.

Svet sreda 30.09. 21:15 Komentara: 0
strana 1 od 209 idi na stranu