Štampa o smrti Brisa Tatona

Sva današnja izdanja beogradskih dnevnih listova na naslovnim stranama donose vest o smrti Brisa Tatona.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

01:34

Default images

Pod naslovom "Šok i tuga u Srbiji zbog smrti Francuza", "Srbija plače za Francuzom" i "Dan žalosti zbog smrti Tatona", beogradski listovi podsećaju na okolnosti pod kojima je Taton stradao, kao i na žalost, ali i ogorčenje koje je njegova smrt izazvala u zemlji.

Podsećajući da je u sredu u Beogradu proglašen Dan žalosti, dnevnik "Politika" piše da je smrt mladog Francuza nemerljiv gubitak za njegovu porodicu i prijatelje, ali i da je ova tragedija "uprkos brzom identifikovanju i hapšenju osumnjičenih, osramotila Beograd i Srbiju".

"Ubiti nekoga ko je došao u goste, zlo je koje nije svojstveno ovdašnjoj tradiciji", piše "Politika", navodeći i da predstojeći krivični postupak protiv počinilaca, kao i izrazi saučešća, samo delimično mogu ublažiti "užasnu sliku kojom je Srbija predstavljena u svetu."

Listovi prenose i da su u Beograd doputovali roditelji Brisa Tatona, koji su bili sa sinom u trenutku kada je preminuo.

Kako su objavile "Večernje novosti", ispred francuske ambasade u Beogradu u utorak su se okupljali građani ostavljajući cveće i sveće, a na stepenicama na ulazu postavljen je buket i flor sa natpisom "Oprosti Srbiji".

List navodi i da je porodica Brisa Tatona u Ambasadi Francuske, gde će ostati dok ne bude odlučeno kada će njegovo telo biti preneto u Francusku.

"Blic" piše i da je smrt mladića izazvala bes javnosti, koja od države zahteva da se konačno obračuna s huliganima i dokaže da je sposobna da pruži sigurnost svima koji borave u Srbiji, kao i da je napad na francuske navijače najverovatnije bio planiran i organizovan više dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: