Tompson ne može u Švajcarsku

Odlukom švajcarskog Saveznog ureda za policiju hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu zabranjen je ulazak u tu zemlju na tri godine, piše "Večernji list".

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

13:02

Default images

Na tu odluku hrvatski pevač može da se žali, ali eventualna žalba neće zabranu staviti van snage. Informaciju o zabrani na tri godine, a koja nije napisana u odluci, potvrdila je i voditeljka službe za medije kantonalne policije u Bernu Eva Cvalen nemačkim medijima.

Zabrana proizlazi iz člana 67, stav 2 švajcarskog ustava, a odnosi se na unutrašnju bezbednost Švajcarske.

Zabranu ulaska u Švajcarsku Marku Perkoviću Tompsonu potpisala je savetnica u vladi i predstavnica Ureda pravde i bezbednosnih poslova Ivon Šerli-Gerig, a odluka je doneta na osnovu analiza i preporuka savezne Službe za analize i prevencije.

U saopštenju se navodi da hrvatski pevač nije dobrodošao zbog "pesama kojima se veliča desni ekstremizam i fašizam".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: