Porodica ogorčena minimalnom kaznom

Porodica osmogodišnjeg Veljka Stanojevića, kog je pre devet meseci pregazio pijani vozač, ogorčena je presudom kojom je vozač osuđen na tri i po godine zatvora.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

01:19

Default images

Kako je utvrđeno, pukovnik u penziji Zoran Marjanović u pijanom stanju naleteo je na bicikl na kome je dečaka njegov deda Slobodan Rajković vozio iz škole. Posle nesreće on je pobegao s mesta udesa.

Slobodan Rajković, deda nastradalog dečaka, koji je i sam bio teško povređen kada je pijani vozač naleteo na njega i njegovog unuka, kaže da je razočaran presudom Okružnog suda u Leskovcu.

Njegova porodica je izgubila jedinog unuka, a čovek koji je pijan jurio gradom, pregazio ih i pobegao sa mesta udesa, osuđen je na gotovo minimalnu kaznu zatvora. Otac nastradalog dečaka Bojan Stanojević kaže da je očekivao maksimalnu kaznu, jer nije bilo nikakvih olakšavajućih okolnosti.
Građani Leskovca kažu da su šokirani ovakvom presudom po kojoj život osmogodišnjeg deteta toliko malo vredi.

Advokat porodice Rajkovic i Stanojević, Biljana Ristić, smatra da je kazna za počnioca ovakvog krivičnog dela neprimereno mala i očekuje da tužilaštvo uloži žalbu Vrhovnom sudu.

Okružni javni tužilac Edvard Jerin kaže da presudu još nije dobio i da ništa ne može da kaže bez saglasnosti republičkog javnog tužioca.

B92 nezvanično saznaje da će Okružno javno tužilastvo u Leskovcu uložiti žalbu Vrhovnom sudu jer kazna nije primerena slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: