Pastor: Uskoro rasprava o statutu

Novi Sad -- Lider SVM Ištvan Pastor očekuje da će Skupština Srbije uskoro raspravljati o Statutu Vojvodine i pratećem zakonu o nadležnostima pokrajine.

Izvor: Beta
Podeli

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je za informativni portal Autonomija rekao da to uverenje bazira ne samo na ishodu sastanka koji je pre desetak dana imao s predsednikom Srbije i liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem, nego i na informacijama koje tim povodom ima i od drugih nivoa centralne vlasti, a prvenstveno iz Vlade Srbije.

"Priča o statutu je kao put sa mnogo krivina od kojih je jedna velika krivina ispred nas i koja će se uskoro pojaviti na vidiku. Uveren sam da će se priča razrešiti odmah iza krivine koja će se uskoro ukazati", rekao je lider SVM-a.

On je ponovio da SVM neće pristati ni na kakve izmene Predloga statuta, sem "terminoloških i eventualnih propusta u intrepunkcijskim znakovima".

Komentarišući spekulacije da vladin predlog zakona o nadležnostima Vojvodine ne sadrži odeljak o finansiranju novih poslova pokrajine, Pastor je rekao da se nadležnosti ne mogu preneti bez finansijskog okvira za njihovu realizaciju.

strana 1 od 93 idi na stranu