Bramerc u oktobru u Srbiji

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc trebalo bi u oktobru da poseti Srbiju, kaže predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s tim sudom Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

09:14

Default images

Akcije za hvatanje haških begunaca Gorana Hadžića i Ratka Mladića sprovode se svakodnevno, navodi Ljajić i ističe da najveću štetu zbog toga što Ratko MLadić još nije u Hagu trpi Srbija, ne ni Holandija ni sud u Hagu.

Hvatanje preostalih begunaca u najvećem je interesu Srbije, kaže Ljajić i dodaje da se na tome intenzivno radi iako javnost o tome nema saznanja.

"Mi smo u kontaktu sa predstavnicima međunarodne zajednice i Haškog tribunala. Očekujemo tokom oktobra meseca posetu glavnog tužioca Bramerca Beogradu i to će biti prililka da o svemu razgovaramo, da u toj saradnji učinimo najviše što možemo, jer Srbija u ovom momentu ima najveći interes da se ova priča što pre okonča, jer jedino mi imamo štete zbog toga što se Mladić još uvek nalazi na slobodi", ističe Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: