Sajt Index.hr na meti hakera

Zagreb -- Popularni internet sajt "Index" već je šesti dan izložen žestokim hakerskim napadima, što za posledicu ima otežan pristup tom sajtu i njegovom sadržaju.

Izvor: Beta
Podeli

Uredništvo ovog sajta, inače jednog od najposećenijih u Hrvatskoj, poznatog po vrlo oštrim i kritičkim tekstovima na temu politike i društva, objavilo je danas da su u pitanju vrlo teški napadi koji su bez sumnje delo profesionalnih hakera.

Proteklih je dana bio gotovo potpuno blokiran sav promet "Indeksa" prema inostranstvu, kao i većina prometa prema Hrvatskoj.

"Indeksovim" sadržajima moglo se pristupiti tek s vremena na vreme, dok su stručnjaci pokušavali da otklone napad.

"Indeksov" internet provajder "Iskon" tek je šesti dan od početka napada uspeo da postigne tehničko rešenje koje za sada odoleva novim hakerskim napadima, pa je pristup člancima moguć.

U "Indeksu", međutim, upozoravaju da još ne mogu da tvrde da je problem konačno rešen.

"Index" je, takođe, najavio da će, kad se posledice napada reše, objaviti detaljno saopštenje o vrsti napada i tražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova da krivce i naručioce pronađe i uhapsi.

Najavljeno je i da će log fajl napada ponuditi kompanijama koje se bave problemom bezbednosti internet mreže, uz bogatu nagradu kompaniji koja pomogne u lociranju krivaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu