Bradić: Kontrola trošenja para

Kragujevac -- Ministar kulture Nebojša Bradić najavljuje da će kontrolisati trošenje novca koji su mediji dobili u okviru projekta pomoći medijima pogođenim krizom.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Obaveza svih medija je da ta sredstva, koja su dobili od države, opravdaju na kvalitetan način, prevashodno dobrim programima. Ministarstvo kulture će biti neka vrsta male kontrole kako bi proverilo kako se troše ta sredstva, jer se pojavljuje i kao kupac nekih programa", rekao je Bradić na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

Ministar kulture je, posle razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti, rukovodstva spomen-parka Šumarice i Knjaževsko-srpskog teatra, izjavio da je Kragujevac najbolji primer decentralizacije u kulturi i najavio nastavak podrške brojnim kulturnim manifestacijama i projektima, među kojima je obeležavanje 175 godina Teatra i održavanje međunarodnih pozorišnih festivala "Joakim Fest" i "Joakim Inter Fest".

On je naveo da su mediji u Kragujevcu na tom konkursu dobili nešto više od šest miliona dinara, od ukupno oko 80 miliona.

strana 1 od 108 idi na stranu