Bradić: Kontrola trošenja para

Kragujevac -- Ministar kulture Nebojša Bradić najavljuje da će kontrolisati trošenje novca koji su mediji dobili u okviru projekta pomoći medijima pogođenim krizom.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Obaveza svih medija je da ta sredstva, koja su dobili od države, opravdaju na kvalitetan način, prevashodno dobrim programima. Ministarstvo kulture će biti neka vrsta male kontrole kako bi proverilo kako se troše ta sredstva, jer se pojavljuje i kao kupac nekih programa", rekao je Bradić na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

Ministar kulture je, posle razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti, rukovodstva spomen-parka Šumarice i Knjaževsko-srpskog teatra, izjavio da je Kragujevac najbolji primer decentralizacije u kulturi i najavio nastavak podrške brojnim kulturnim manifestacijama i projektima, među kojima je obeležavanje 175 godina Teatra i održavanje međunarodnih pozorišnih festivala "Joakim Fest" i "Joakim Inter Fest".

On je naveo da su mediji u Kragujevcu na tom konkursu dobili nešto više od šest miliona dinara, od ukupno oko 80 miliona.

Društvo

Novi filter u Henkelu

Kruševac -- Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić danas je u kruševačkoj fabrici "Henkel Merima" pustio u rad ekološki zaštitni top filter.

Društvo sreda 30.09. 18:16 Komentara: 1

Aleksinčani ne daju Radašina

Aleksinac -- U 21h počinje Izbacivanje u Velikom bratu, a Aleksinčani su pokrenuli akciju sakupljanja novca za glasanje SMS-om za njihovog sugrađanina koga svi zovu Radašin.

Društvo ponedeljak 28.09. 22:02 Komentara: 7
strana 1 od 108 idi na stranu