Mesić i Bramerc o saradnji s Hagom

Zagreb -- Hrvatski predsednik Stjepan Mesić razgovarao je s glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom o saradnji Hrvatske s Haškim sudom.

Izvor: Beta
Podeli

U kratkom i šturom saopštenju iz Mesićeve kancelarije za odnose s medijima navodi se tek da se tokom susreta razgovaralo o ispunjavanju zahteva koje je postavilo tužilaštvo Haškog suda.

Bramerc je juče poslepodne stigao u dvodnevnu radnu posetu Hrvatskoj, a pre susreta sa Mesićem sastao se sa premijerkom Jadrankom Kosor, s kojom je takođe razgovarao o saradnji Hrvatske sa Tribunalom.

Ni Kosor ni Bramerc nakon tog sastanka nisu davali izjave za novinare, a vladin ured za odnose s medijima izdao je saopštenje u kojem je naglašena spremnost hrvatske strane za ispunjavanje svih zahteva Tužilaštva i poduzimanje svih mjera kako bi saradnja s Međunarodnim kaznenim sudom bila što uspešnija.

Na tom su sastanku bili i ministar pravde Ivan Šimonović, ministar odbrane Branko Vukelić, ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko te ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Gordan Jandroković, a glavni haški tužilac Bramerc u utorak će se između ostalih sastati i sa glavnim državnim tužiocem Hrvatske Mladenom Bajićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu