Iza pljačke bivši pripadnici JSO-a?

Stokholm -- Iza pljačke trezora banke u Stokholmu, pre tri dana, stoje bivši pripadnici srpskih Crvenih beretki, tvrde švedski mediji.

Izvor: FoNet, Beta
Podeli

Štampa u toj zemlji piše, kako prenosi RTS, da su spektakularnu pljačku u Stokholmu pre tri dana organizovali bivši pripadnici Crvenih beretki i da je policija došla do saznanja da je mozak operacije Srbin rođen u Bosni, koji je u švedskoj povezivan s kriminalnim poslovima.

U grupi koja je opljačkala trezor, kako se navodi, bilo je dvadesetak osoba sa prostora bivše Jugoslavije, uglavnom iz Srbije.

Razbojnici su se u cik zore spustili iz helikoptera i opljačkali trezor u kome je bilo na desetine miliona evra.

Prema podacima švedske policije, organizator je planirao da prisvoji 30 odsto plena.

Uhapšena jedna osoba

Policija u Švedskoj saopštila je da je uhapsila jednu osobu zbog umešanosti u pljačku trezora banke u Stokholmu.

Portparolka policije Karolina Ekeus rekla je da je osumnjičeni ispitan, ali nije želela da saopšti detalje o pljački.

Ukradenim helikopterom lopovi su doleteli iznad krova zgrade.

Iz helikoptera su iskočila dvojica bivših pripadnika Crvenih beretki, izvesni Kristijan i Dragan, koji su rodom iz Crne Gore.

Eksplozivom su napravili rupu na krovu i konopcem se spustili u banku. Vreće su zatim izvukli iz trezora. Pobegli su takođe helikopterom, koji je nekoliko sati kasnije nađen na severu Stokholma.

"Ovako nešto nisam video u svojoj karijeri. Liči mi na neki kriminalistički film. Ali ovo je istinito. Ispitujemo sve detalje", rekao je Kjel Lindgren, iz švedske policije.

Policija je došla do saznanja da je mozak operacije Srbin rođen u Bosni, koji je u švedskoj povezivan s kriminalnim poslovima.

Ekipi je oružje nabavio Srbin koji je osuđivan zbog otmice jednog od najbogatijih Šveđana.

Inače, spektakularna pljačka planirana je od maja. U trenutku napada u zgradi je bilo 27 zaposlenih.

Firma za pružanje sigurnosnih usluga u kojoj se nalazio novac namenjen bankomatima, ponudila je nagradu od milion dolara za bilo kakvu informaciju koja bi omogućila hapšenje lopova.

strana 1 od 809 idi na stranu