Oliver Antić o "Otporu" i "1389"

Beograd -- Visoki funkcioner Srpske napredne stranke Oliver Antić u emisiji “Stanje nacije” na TV B92 izjednačio je “Otpor” i ultranacionaliste iz organizacije “1389”.

Izvor: B92
Podeli

Profesor Pravnog fakulteta i član Predsedništva Srpske napredne stranke Oliver Antić izrazio je sumnju povodom najava o zabrani organizacija koje zagovaraju nasilje, ocenjujući da je moguće da se proganjaju zato što nisu po volji vlasti.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je da nije u pitanju problem neistomišljenika i odbacio kao neumesno poređenje između organizacija “Otpor” i “Obraz”, koje je izneo Antić.

"Ove organizacije tipa '1389' - ja nisam siguran da politika tu nije uplela svoje prste. Ja ih gledam isto kao što sam i njih (‘Otpor’) nekad gledao, to su deca koja vole da imaju neku svoju političku ideju i svoj politički put”, rekao je Antić.

Slobodan Homen odbacuje tvrdnje da je u pitanju politički progon.

“Ovo nije progon političkih neistomišljenika, jer vi znate da jedan državni organ nije otvorio pitanje zabrane bilo kakve organizacije osim ‘Nacionalnog stroja’. Taj postupak je pred Ustavnim sudom i to pre svega zbog iskazivanja jasnih nacionalističkih obeležja”, rekao je Homen.

“Ali zašto onda postoje sumnje? Ako pogledate šta se događalo - desio se niz krivičnih dela koje se vezuju za članove određenih organizacija. Ne radi se tu samo o govoru mržnje ili o različitim političkim stavovima, nego o konkretnim krivičnim delima”, ukazao je on.

Možete pogledati snimak emisije "Stanje nacije" u kojoj su gostovali Slobodan Homen i Oliver Antić.

strana 1 od 809 idi na stranu