Megrahi pokušava da dokaže nevinost

Libijac Abdel Baset al Megrahi, osuđen za napad na "Panamov" avion u kojem je 1988. poginulo 270 ljudi, pokrenuo je veb-sajt da bi dokazao svoju nevinost.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.09.2009.

01:35

Default images

Putem svog sajta, Megrahi želi da dokaže da nije kriv za podmetanje bombe u američki avion koji je eksplodirao iznad škotskog grada Lokerbija, saopštio je njegov advokat Toni Keli. Javna tužiteljka Škotske Eliš Anđolini rekla je da odobrava Megrahijev potez, ali da on ostaje okrivljen za najteži teroristički akt u britanskoj istoriji, preneo je Rojters.

Megrahi, koji boluje od raka prostate, pušten je 20. avgusta iz zatvora u Škotskoj iz humanitarnih razloga, odlukom tamošnjih vlasti.

U međuvremenu, britanska vlada izložena je optužbama da je pomogla puštanje Megrahija, nekadašnjeg libijskog agenta, u naporu da poboljša trgovinske veze s Libijom, što britanski premijer Gordon Braun negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: