Pretučeni Francuz i dalje teško

Francuski državljanin Bris Taton, koga su u Beogradu pretukli huligani, i dalje je u teškom stanju. On je zbog krvarenja u mozgu večeras ponovo operisan.

Izvor: B92, Beta

Subota, 19.09.2009.

01:16

Default images

Nakon operacije, portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović, za B92 je rekao da je intervencija trajala više sati, ali da je prošla na zadovoljavajući način. On je dodao da je za sada nezahvalno davati prognoze. Nakon operacije, Brisa Tatona posetili su roditelji i, kako saznajemo, konzul Francuske u Beogradu.

Povređenog mladića tokom dana posetili su i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović koji su razgovarali s njegovim roditeljima.

Dačić je preneo kako roditelji povređenog mladića nisu izrazili nijednu rečenicu besa ili ljutnje na Srbiju, i poštuju to što su lekari i državni organi učinili za njihovog sina.

Direktor Kliničkog centra Đorđe Bajec ranije je rekao da će se sigurna prognoza moći dati tek za sedam do deset dana.

"Postoje znaci koji ukazuju na poboljšanje, ali ne smemo da se radujemo tim dobrim znacima koje prate njegovo stanje, zato što je i posle ogromne hirurške intervencije životno ugrožen", objasnio je on.

Bajec je ranije objasnio da je jučerašnja operacija trajala nekoliko časova.

“Višečasovna operacija na praktično otvorenom srcu. Veoma težak hirurški slučaj. Moram da kažem da takve operacije mogu da se rade samo u nekoliko centara u Evropi“, kaže on.

“Radilo se o povredi najvećeg krvnog suda u telu, direktno onog krvnog suda koji izlazi iz srca. Nakon tupih povreda koje je zadobio pacijent, došlo je do rupture praktično do tog krvnog suda“, objašnjava Bajec.

“Kod pripremljenih pacijenata ishod takvih operacija je veoma komplikovan i neizvestan, a kod ovakvih urgentnih stanja je to još dramatičnije“, navodi direktor Kliničkog centra Srbije.

Bajec je dodao i da je teško prognozirati kako će teći oporavak dvadesetosmogodišnjeg mladića posle operacije, jer je reč o jednoj od najtežih operacija.

“Taj pacijent, nakon tih zadobijenih povreda, ima tešku povredu mozga, pluća, tog velikog krvnog suda i kostiju karličnog pojasa, tako da kada se sve to sabere, znamo da je život vrlo ugrožen i preživljavanje vrlo teško i i diskutabilni su rezultati“, kaže on.

Francuski mediji o slučaju

Inače, ovaj slučaj nije vest broj jedan u francuskim medijima, a informacija se može pronaći na raznim sajtovima informativnih kuća.

Vest se obrađuje isključivo kroz depeše i za sada nema novinarskih komentara ili reakcija.

Jedino dnevnik “Depeš” piše: “Horor u Beogradu” – to je jedan od naslova.

List piše o tome kako su francuski navijači mirno sedeli u kafiću u Beogradu, bez obeležja kluba koji podržavaju, a onda su ih napali huligani “Partizana” jer su pričali francuski.

Sve ostale vesti su isključivo na osnovu informacija iz ministarstva spoljnih poslova Francuske i reakcija kluba iz Tuluza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: