Napad na Francuze bio planiran

Beograd -- Napad na francuske navijače u centru Beograda bio je organizovan. Na informativni razgovor u policiju je privedeno dvadesetak osoba, saznaje “Blic“.

Izvor: Blic
Podeli

Prema saznanjima ovog lista, napad je pažljivo planiran. Kako piše "Blic“, manja grupa Francuza doputovala je u Beograd još pre nedelju dana i svakodnevno su sedeli u bašti kafića “Ajriš pab“. Iako na sebi nisu nosili obeležja kluba za koji navijaju, pretpostavlja se da su huligani znali za mesto njihovog okupljanja i čekali pogodan trenutak za obračun.

Jedan od očevidaca tuče kaže da su navijači iz Francuske dolazili u kafić gotovo svakog dana, da su bili veoma prijatni i ljubazni. “Nisu nikoga provocirali, niti su pevali navijačke pesme. Neki od njih čak su nosili dresove i šalove fudbalske reprezentacije Srbije i dizali su tri prsta uvis“, kaže on.

Prema rečima tog očevica, francuski navijači sedeli su u bašti kafića i mirno razgovarali kada se odjednom pojavila grupa mladića s palicama u rukama.

“Nije bilo nikakve rasprave i verbalnog prepucavanja, već su popalili baklje i nasrnuli na njih. Nastao je pravi haos. Francuski navijači nisu znali šta ih je snašlo. Jednog od njih izdvojili su iz grupe prema stepenicama pored garaže i tukli ga šipkama kao životinju. Momak je preko ograde pao u rupu ispred ulaza u nekadašnji klub ’Omen’“, kaže on.

Jedan očevidac kaže da se tuča brzo okončala, a napadači, od kojih su, kako kaže, neki nosili tamne dukserice na kojima je pisalo “Srbija“, su pobegli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu