Bez javnih skupova u centru grada

Policija je zabranila održavanje svih skupova u centru Beograda, jer je procenjeno da bi se mogli desiti nasilnički akti. Uhapšen organizator skupa 1389.

Izvor: FoNet, Beta

Subota, 19.09.2009.

19:40

Default images

Beogradska policija privela je organizatora skupa "Srpskog narodnog pokreta 1389." na Trgu Republike u Beogradu Radojka Ljubičića zbog toga što je i pored policijske zabrane pokušao da održi skup. Skup je prekinut, a Ljubičić će uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka biti predat dežurnom istražnom sudiji za prekršaje, piše u saopštenju policije.

Beogradska policija nije dozvolila "Srpkskom narodnom pokretu 1389." da od 19. do 27. septembra sa početkom u 16.30 održava skupove na Trgu Republike.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će se država odlučno obračunati sa svima koji prete nasiljem i da javni skupovi neće moći da se održavaju u centru Beograda, gde preti ugrožavanje života i imovine.

On je poručio da će policija, koliko je god je u njenoj moći, preduprediti sve vrste napada, i biće represivna prema ekstremističkim grupama koje prete različitim strankama, organizacijama i pokretima.

Policija je navela i da "ubuduće" u centru Beograda iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno održavanje javnih skupova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: