Zbog krize, galerija bez izložbi

U galeriji Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, zbog nedovoljne finansijske podrške grada Novog Sada i Pokrajine, ove jeseni uopšte nema izložbi.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

16:51

Default images

“U ovoj galeriji do daljeg neće biti izložbi, jer kultura ne živi od praznih obećanja” - natpis je koji stoji na galeriji Udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Galerija ove jeseni uopšte nije počela izložbenu aktivnost zbog nedovoljne finansijske podrške grada Novog Sada i Pokrajine.

U pokrajinskom Sekretarijatu za kulturu kažu da su sredstva isplanirana u budžetu Sekretarijata za Udruženje likovnih umetnika Vojvodine ali, zbog teške ekonomske situacije, do sada im je isplaćeno samo 30 odsto planiranih sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: