Održana "porodična šetnja"

Beograd -- U organizaciji desničarskog udruženja Srpski sabor "Dveri", u Beogradu se održao skup pod nazivom "Porodična šetnja", u prisustvu nekoliko stotina građana.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Ispred hrama Svetog Save na Vračaru danas se, u organizaciji nevladinih organizacija Srpska mreža, Dveri, okupilo nekoliko stotina gradjana koji, kako su naveli, podržavaju porodične vrednosti. Sa njima su bili pored ostalih Velimir Ilić, Jovan Palalić, Kosta Čavoški, Smilja Avramov, Bora Đorđević, a prema rečima organizatora, podržala ih je i SRS.

Učesnici tvrde da njihov skup nema direktne veze sa Povorkom ponosa koja će biti održana sledeće nedelje i koju su podržale brojne javne ličnosti.

Okupljeni su se nakon govora i molitve, prošetali do Kalemegdana, gde je bio organizovan program za decu, a samo za učesnike ove šetnje direktor javne ustanove Zoološki vrt ponudio je upola jeftinije karte.

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić kaže da bi direktor te škole morao da bude pozvan na odgovornost za učenike koji danas dolaze u Beograd da bi učestvovali u "Porodičnoj šetnji".

Karadžić je ocenio da je smanjivanje cena karata u Zoološkom vrtu za učesnike današnjeg skupa primer diskriminacije.

strana 1 od 809 idi na stranu