Kušner: Prvo Balkan, pa Turska

Šef francuske diplomatije Bernar Kušner izjavio je da Turska nije prva na listi zemalja za prijem u EU, pošto u EU treba najpre uvesti čitav zapadni Balkan.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2009.

12:45

Default images

Za sada otvaramo jedno po jedno poglavlje pregovora, a za to je potrebno vreme, naveo je Kušner u Stokholmu na neformalnom sastanku šefova diplomatije EU s turskim ministrom spoljnih poslova Ahmetom Davutogluom, javlja Slobodna Evropa.

Švedska, predsedavajuća EU, ponovila je podršku ulasku Turske u Evropsku uniju, ali su drugi evropski partneri, među kojima Francuska, potvrdili zalaganje za "privilegovano partnerstvo" s tom zemljom.

Davutoglu je naveo da je "ohrabren" podrškom zemlje kao što je Švedska, ali je istovremeno ukazao da sumnje koje su izrazile neke druge evropske zemlje prete da ugroze proces unutrašnjih reformi u Turskoj, pošto jačaju antievropska osećanja među tamošnjim stanovništvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: