OHR: Popis imovine BiH, na vreme

Banjaluka -- Kancelarija visokog predstavnika u BiH se nada da će uspeti da napravi inventar državne imovine na vreme, izjavio je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Izvor: Tanjug
Podeli

On u intervjuu za "Nezavisne" tvrdi da prudski proces nije mrtav i da postoji razlog za nadu da će on u septembru biti proširen ostalim bošnjačkim i hrvatskim partijama, dok će prudska trojka i dalje činiti jezgro prudskog procesa.

"Što se tiče Ustava, bilo bi sjajno da ti pregovori uspiju, ali ustavna reforma nije uslov za transformaciju OHR-a u Evropsku kancelariju", rekao je Incko i dodao da bi ipak bilo sjajno da dođe do dogovora.

On smatra da će međunarodna zajednica biti u tom procesu, na ovaj ili onaj način, ali naravno da bi bilo najbolje kada bi domaći političari sami pronašli rešenje.

Info

Osuđen bivši predsednik Perua

Lima -- Bivši predsednik Perua Alberto Fudžimori, koji je već osuđen na 25 godina zatvora zbog masakra civila, osuđen je na šest godina zbog korupcije i prisluškivanja.

Svet sreda 30.09. 21:15 Komentara: 0

Dodik: Moguć i referendum

Banja Luka -- Premijer RS Milorad Dodik kaže da će vlasti RS raspisati referendum ako visoki predstavnik u BiH nastavi da nameće rešenja koja nisu u interesu tog entiteta.

Region sreda 30.09. 21:12 Komentara: 10

Protest protiv nasilja

Beograd -- Koalicija mladih protiv nasilja pozvala je građane da se pridruže šetnji protiv nasilja, koja će početi sutra u 17 sati sa platoa ispred Filozofskog fakulteta.

Politika sreda 30.09. 19:42 Komentara: 16
strana 1 od 809 idi na stranu