Kosovo: Lobiranje među članicama UN

Savetnik predsednika Kosova Džavit Bećiri kaže da će zvaničnici Kosova na godišnjoj sednici skupštine UN lobirati među članicama za priznavanje Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2009.

15:40

Default images

Bećiri je, prenose elektronski mediji u Prištini, izjavio da će predsednik Kosova Fatmir Sejdiju i ministar spoljnih poslova Skender Hiseni sednicu Generalne skupštine UN iskoristiti za lobiranje među zemljama koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Prema rečima Bećirija, predsednik Kosova će se na marginama generalne skupštine UN-a sastati sa predsednicima, premijerima i drugim visokim predstavnicima tih zemalja.

Najznačajniji cilj tih sastanaka će, osim lobiranja za nezavisnost, biti i produbljivanje saradnje sa zemljama koje su već priznale nezavisnost.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Kosova Aljbana Bećiri izjavila je da ta institucija već tri meseca priprema agendu susreta koje će najviši predstavnici Kosova imati u Njujorku.

Prema njenim rečima, Priština je dobila potvrde za te susrete od predstavnika desetina zemalja članica UN-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: