"Politika": Povećan broj otmica

U poslednjih nekoliko meseci u Srbiji je povećan broj otmica i iznuda, a meta su uglavnom deca imućnih porodica, piše “Politika”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2009.

01:46

Default images

Inspektorima policije su u većini ovih slučajeva “vezane ruke”, jer roditelji iz straha ne žele da prijave otmicu i da sarađuju sa policijom, piše list. “Često nam sa raznih strana stižu informacije o otetoj deci i ucenama kojima su izloženi njihovi roditelji. Međutim, oni iz straha i pretnji od strane otmičara odbijaju da sarađuju sa nama”, kaže izvor “Politike” u policiji.

“Roditelji jednostavno ne žele da podnesu prijavu, bez koje mi ne možemo da radimo. Često se otmicama samo preti, a žrtve nam se obično obraćaju kada više nemaju izlaza i kada su im otmičari već naplatili traženu sumu”, navodi sagovornik lista.

Upravo zbog toga se, kako kažu u policiji, dešava da roditelji decu šalju u školu pod pratnjom telohranitelja, koji ih odvoze i posle časova vraćaju kući.

U policiji napominju da otmičari vrlo precizno i dugo planiraju kidnapovanje.

“Kidnaperi se prvo do najsitnijih detalja raspitaju koliko novca ima oštećeni, kako mu se zovu deca, koliko imaju godina, u koju školu idu, čime se dodatno bave van škole. Pored toga zanimaju ih i detalji o supruzi i njegovim roditeljima. Oni vrlo dobro znaju kako da uplaše i čime da ucene određenu osobu”, ocenjuju u policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: