Milosavljević: Reforme i bez MMF-a

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da je Srbija "reforme u zdravstvenom sistemu sprovodila i sprovodi i bez MMF-a".

Izvor: Blic

Ponedeljak, 31.08.2009.

01:34

Default images

"U 2006. godini počeli smo sa realizacijom programa racionalizacije, koja je podrazumevala dobrovoljni odlazak sa otpremninom, ali je uslov da na mesto onoga ko ode ne može da bude primljen niko drugi", kazao je Milosavljević za "Blic".

Prema njegovim rečima, na taj način je otišlo 14.500 ljudi, kojima su otpremnine plaćene iz budžeta, a smanjen je i broj postelja u opštim bolnicama sa bezmalo 17.000 na oko 15.000 i na 75 odsto povećana njihova prosečna zauzetost.

"Zdravstvo je tako postalo efikasno", kazao je ministar.

On je naveo da će morati da se preispita zapošljavanje na određeno vreme, što će učiniti komisija koju čine predstavnici ministarstva, fonda i zavoda za javno zdravlje.

"Zapošljavanja na neodređeno vreme nema dok se se ne sagledaju potrebe i ne odobri mesto zajedno sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje i Institutom za javno zdravlje", kazao je ministar.

On je naveo da se godišnjim planom tačno definiše broj novozaposlenih i da će se ove godine u zdravstvu zaposliti 400 ljudi na konkursima koji se upravo sprovode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: