Ministar: Vakcine iz budžeta

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da preorijentacijom budžeta za iduću godinu mora da se izdvoji novac za nabavku vakcina protiv novog gripa.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.08.2009.

01:38

Default images

On je za "Blic" kazao da će Srbija morati da izdvoji "dosta novca za vakcinu protiv gripa i uopšte brige o gripu". "Koliko je to velika suma jasno je kada se pomnoži tri miliona doza sa cenom vakcine, za koju još nije precizno utvrđeno koliko će to biti, a licitira se od jedan do sedam evra", rekao je Milosavljević.

"Mi taj novac moramo da imamo spreman", naveo je on.

U Srbiji 131 osoba obolela od novog gripa

Novim virusom gripa u Srbiji zaražena je 131 osoba, među kojima se njih 69 dovodi u vezu sa putovanjima, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Obolele osobe su sa teritorije Beograda, Novog Sada, Sombora, Niša, Srbobrana, Nove Pazove, Šapca, Subotice, Kučeva, Kragujevca, Pančeva, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Loznice, Kraljeva, Kikinde, Čačka, Ćuprije, Zrenjanina, Vršca, Prokuplja i Trstenika.

To su podaci Nacionalne referentne laboratorije za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak zaključno sa jučerašnjim danom.

U saopštenju se navodi da su kontakti obolelih osoba pod zdravstvenim nadzorom.

Ukupan broj obolelih u svetu do 27. avgusts je 267.412, od kojih je umrla 2.851 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: