Šutanovac: Vlada nije u krizi

Vlada Srbije trajaće duže nego što se spekuliše i imaće rezultate vredne respekta, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2009.

14:21

Default images

Komentarišući sve češće najave o mogućem smanjenju broja ministarstava, Šutanovac je u intervjuu Fonetu rekao da nije sporan broj ukoliko svako ministarstvo dobro radi svoj posao.

Dragan Šutanovac kaže da je normalno da među članovima vladajuće koalicije postoji nervoza s obzirom da je zemlja poslednjih meseci suočena sa ozbiljnim izazovima koje nosi ekonomska kriza, a koje do sada nismo imali.

I pored toga, ministar odbrane tvrdi da još nije čuo ni od koga ko sedi u Vladi da želi da je napusti.
Mlaðan Dinkiæ (FoNet, arhiv)
"Mislim da se Vlada suočila sa veoma ozbiljnim problemima i izazovima koje nosi ekonomska kriza koja je zahvatila ceo svet. Da postoji određena nervoza u nekim segmentima u radu jer se tako nešto ranije nije dešavalo, ali ne mislim da Vlada nije koherentna i ne mislim da ne radi jedinstveno”, ocenjuje ministar odbrane.

“Ono što je činjenica to je da je sloboda medija u Srbiji takva da dozvoljava sebi da svakodnevno ruši Vladu, ali nisam nikada čuo ni od koga iz vlade da je spreman da napusti Vladu i da ide na izbore", kaže on.

Šutanovac kaže i da bi Vlada mogla da bude manja, ali da je to moglo da se dogovori i prilikom njenog formiranja umesto u trenutku kada, kako kaže, svi treba da se posvetimo borbi protiv ekonomske krize.

"Ono što građani treba da znaju - smanjenje broja ministarstava ne znači boljitak za Srbiju. Mislim da bi više i važnije bilo fokusiranje na rad ministarstava i na ono što su uradili, a ne na to da se gase. Hoću da kažem da koliki god broj ministarstava bio, ukoliko imamo dobre rezultate, to je nevažna činjenica", smatra Šutanovac.

Ministar odbrane kaže da zbog ekonomske krize i 26 odsto manjeg vojnog budžeta, postoji problem sa modernizacijom naoružanja i opreme i nabavkom novih sredstava, pre svega za Vazduhoplovstvo i PVO.

Objektivna okolnost je, kako kaže, da u uslovima krize raste potražnja za naoružanjem i vojnom opremom, što nam otvara mogućnosti da povećamo izvoz, ali je problem što od tog novca Vojska nema nikakve beneficije.

Saradnja DS i DHSS-a

Predsednici Demokratske stranke i Demohrišćanske stranke Srbije Boris Tadić i Vladan Batić potpisali su sporazum o budućem zajedničkom delovanju dve stranke u Skupštini Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, DS i DHSS potpisali su taj sporazum polazeći od toga da osnovne razvojne smernice društva, a pre svega borba za evropsku Srbiju i za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, ne mogu i ne smeju biti usporene ili osujećene posledicama svetske ekonomske krize ili bilo čijim partikularnim interesima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: