Niš, regionalni spasilački centar

Niš -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da će sa ruskom vladom razgovarati o ideji da Niš postane regionalni centar za delovanje u vanrednim situacijama.

Izvor: B92
Podeli

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Nišu da će sa ministrom za vanredne situacije Ruske Federacije Sergejom Šojguom, sredinom oktobra razgovarati o ideji da taj grad bude veliki regionalni centar za delovanje u vanrednim situacijama u ovom delu Evrope.

Sastanak Mešovitog srpsko-ruskog komiteta biće održan nekoliko dana pre dolaska predsednika Rusije u Beograd.

Niš bi, prema Dačićevim rečima, bio veliki logistički centar za delovanje u vanrednim situacijama, prilikom eventualnih elementarnih nepogoda, velikih požara ili poplava, zemljotresa i slično.

Odgovarajući na pitanja novinara o situciji na jugu Srbije, Dačić je rekao da je na tom području neophodno odvijanje dva paralelna procesa, bezbednosnog i političkog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge bezbednosne snage obezbediće mir svim građanima juga Srbije, a politički proces treba da doprinese uključivanju Albanaca sa tog područja u državne strukture Srbije, kazao je on.

Dačić je ponovio da će narednih dana biti izdat milioniti pasoš i da će stari pasoši važiti i u prvih nekoliko meseci naredne godine.

"Stari pasoši se više ne izdaju i bezvizni režim od 1. januara, posle dogovora o tome sa Evropskom komisijom, važiće samo za nove pasoše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 789 idi na stranu