Niš, regionalni spasilački centar

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da će sa ruskom vladom razgovarati o ideji da Niš postane regionalni centar za delovanje u vanrednim situacijama.

Izvor: B92

Nedelja, 23.08.2009.

00:00

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Nišu da će sa ministrom za vanredne situacije Ruske Federacije Sergejom Šojguom, sredinom oktobra razgovarati o ideji da taj grad bude veliki regionalni centar za delovanje u vanrednim situacijama u ovom delu Evrope.

Sastanak Mešovitog srpsko-ruskog komiteta biće održan nekoliko dana pre dolaska predsednika Rusije u Beograd.

Niš bi, prema Dačićevim rečima, bio veliki logistički centar za delovanje u vanrednim situacijama, prilikom eventualnih elementarnih nepogoda, velikih požara ili poplava, zemljotresa i slično.

Odgovarajući na pitanja novinara o situciji na jugu Srbije, Dačić je rekao da je na tom području neophodno odvijanje dva paralelna procesa, bezbednosnog i političkog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge bezbednosne snage obezbediće mir svim građanima juga Srbije, a politički proces treba da doprinese uključivanju Albanaca sa tog područja u državne strukture Srbije, kazao je on.

Dačić je ponovio da će narednih dana biti izdat milioniti pasoš i da će stari pasoši važiti i u prvih nekoliko meseci naredne godine.

"Stari pasoši se više ne izdaju i bezvizni režim od 1. januara, posle dogovora o tome sa Evropskom komisijom, važiće samo za nove pasoše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: