Navijači Zvezde pravili incidente

Prag -- Huligani među navijačima Crvene zvezde divljali su na benzinskim pumpama u Češkoj, gde putuju na utakmicu svog kluba, zbog čega ih je 29 proterano iz te zemlje.

Izvor: Beta
Podeli

Policija je naredila da 29 navijača mora do ponoći da napusti Češku. Srpski navijači iz jednog autobusa na benzinskoj stanici kraj mesta Ladne blizu češko-slovačke granice, gde je vozač napravio pauzu, uzimali su robu kao da je njihova, a na pamet im nije palo da je plate.

U mestu Hustopeče kao žrtva "pala" je sledeća pumpa na kojoj su navijači iz drugog autobusa pokrali takođe robu a pumpu išarali sprejom. Vlasnik pumpe je štetu procenio na 4.000 evra.

"Policija je privela 69 navijača i pod nadzorom policije autobus se vratio na benzinsku pumpu, gde su ih suočili sa snimcima kamere. Ukupno 14 navijača kažnjeno je zbog krađe", kazao je novinarima portparol regionalne južno-moravske policije Pavel Švab.

Tih 14 srpskih navijača, kao i još 15 koji nisu imali po tvrdnjama policije regulisano zdravstveno osiguranje, moraju do ponoći da napuste Češku, jer im je policija zbog kršenja ovdašnjih zakona skratila rok do koga važi viza.

Češka policija je utakmicu Slavija - Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu Evropa, koja se igra sutra u Pragu, unapred ocenila kao visoko rizičnu.

"Ocenjena je kao visoko rizična pre svega zbog navijača gostujućeg kluba. Imaju pirotehniku, poznati su po nasilju i grubosti pod uticajem alkohola. Policija će biti u stanju pripravnosti od osam ujutru u četvrtak, a na raspolaganju će joj biti 280 policajaca", kazala je portparolka praške policije Eva Miklikova.

Češki mediji upozoravaju da Crvena zvezda zbog svojih "Delija" dobija često kazne od međunarodnih fudbalskih organizacija.

Info

Postignut dogovor sa MMF-om

Beograd -- Postignut je dogovor sa MMF-om o potezima za ovu godinu i prema tom dogovoru neće biti ni povećanja PDV-a, ni smanjenja penzija i plata, saznaje B92 u Vladi.

Ekonomija ponedeljak 31.08. 20:09 Komentara: 6

SAD za jako savezništvo sa Japanom

Vašington, Moskva -- Američki predsednik Barak Obama izjavio je da se nada "jakom jedinstvu" sa budućim premijerom Japana Jukiom Hatojamom, čija je stranka pobedila na izborima.

Svet ponedeljak 31.08. 19:35 Komentara: 1
strana 1 od 789 idi na stranu