SAD zabrinute zbog TV Vijesti

Podgorica -- Američka ambasada u Podgorici zabrinuta je što Televizija Vijesti još nije dobila frekvenciju, ocenjujući da vlasti treba što pre da pronađu rešenje.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju američka ambasada izražava zabrinutost zbog dugog odlaganja sprovođenja tendera za slobodne televizijske frekvencije u Crnoj Gori i dodaje da je istekao zakonski rok za odlučivanje po zahtevu Televizije Vijesti, za dobijanje slobodnih frekvencija.

"Zabrinuti smo zbog posledica koje takva produžena neizvesnost može proizvesti kod legitimnih domaćih i stranih investitora, uključujući konkretno i američkog investitora koji je manjinski vlasnik u Televiziji Vijesti", kaže se u saopštenju.

Ambasada ocenjuje da je u javnom interesu da crnogorske vlasti pronađu pravna sredstva koja bi omogućila sprovođenje otvorenog i transparentnog tendera na kojem bi mogle da učestvuju sve zainteresovane i kvalifikovane strane.

U ambasadi se nadaju da će crnogorske vlasti pronaći pravno rešenje "koje će razrešiti ovo pitanje što je pre moguće".

Televizija Vijesti još nije dobila frekvenciju za Podgoricu i još nekoliko gradova u Crnoj Gori, iako ispunjava sve zakonske uslove.

strana 1 od 789 idi na stranu