Dva pištolja u automobilu Zilkića

Beograd -- Pri rutinskoj kontroli u službenom vozilu Rijaseta Islamske zajednice Srbije pronađena su dva pištolja koja su po nalogu tužilaštva oduzeta.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovaj slučaj je, kako je rečeno, sada u nadležnosti tužilaštva. Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić potvrdio je da je u njegovom službenom vozilu pronađeno oružje koje je evidentirano kod nadležnih organa. Oružje je, prema njegovim rečima, pronašla policija u rutinskoj kontroli u Beogradu, gde vrhovni poglavar službeno boravi.

Šef kabineta vrhoskog poglavara Jakub Leković je ranije Tanjugu rekao da reis-ul-ulemi već dugo svakodnevno stižu poruke sa raznih strana da mu je ugrožena bezbednost.

Rijaset se tim povodom više puta obraćao nadležnim državnim organima koji do sada po tom pitanju ništa nisu preduzeli, rekao je Leković.

Info

Postignut dogovor sa MMF-om

Beograd -- Postignut je dogovor sa MMF-om o potezima za ovu godinu i prema tom dogovoru neće biti ni povećanja PDV-a, ni smanjenja penzija i plata, saznaje B92 u Vladi.

Ekonomija ponedeljak 31.08. 20:09 Komentara: 6

SAD za jako savezništvo sa Japanom

Vašington, Moskva -- Američki predsednik Barak Obama izjavio je da se nada "jakom jedinstvu" sa budućim premijerom Japana Jukiom Hatojamom, čija je stranka pobedila na izborima.

Svet ponedeljak 31.08. 19:35 Komentara: 1
strana 1 od 789 idi na stranu