"Omega" priznala nepravdu Čaviću

Milorad Čavić stigao je na cilj pre Majkla Felpsa u trci na 100 metara delfin stilom na Olimpijskim igrama u Pekingu, priznala je kompanija "Omega".

Izvor: Blic
Podeli

Zvanični merač vremena na takmičenjima FINA je priznala grešku, ali ipak će zlato ostati u rukama američkog plivača, piše "Blic". Omega je priznala da je Čavić prvi dotakao taster na cilju, ali je to Felps učinio snažnije, pa je njegov udarac pre registrovan.

"Kod sistema 'tač ped' mora da se razume da ima ogromne razlike između dodirnuti i udariti taster. Video je jasan, Čavić je dotakao taster pre Felpsa, ali je klizao kroz vodu, dok je Felps jurio prema tasteru i snažno ga udario pre Čavića. Razlika između njih je zaista jedan hiljaditi deo sekunde".

"Svi zapisi koje imamo, uz ono što je sistem pokazao, potvrđuju to. Sve je pokazano FINA, Čavićevom treneru, koji je odgledao video i posle minut rekao: 'OK, nema problema. I to je rezultat", saopštila je Omega.

Čavićev menadžer Petar Popović izjavio je da je zatečen priznanjem Omege.

"Nisam očekivao da će to Omega uraditi, ali za nas to nije ništa novo, jer smo znali još u Pekingu da je Milorad prvi dotakao zid. Ali, eto oni su se posle godinu dana setili i priznali ono što je ceo svet video", rekao je Popović.

Info

Postignut dogovor sa MMF-om

Beograd -- Postignut je dogovor sa MMF-om o potezima za ovu godinu i prema tom dogovoru neće biti ni povećanja PDV-a, ni smanjenja penzija i plata, saznaje B92 u Vladi.

Ekonomija ponedeljak 31.08. 20:09 Komentara: 6

SAD za jako savezništvo sa Japanom

Vašington, Moskva -- Američki predsednik Barak Obama izjavio je da se nada "jakom jedinstvu" sa budućim premijerom Japana Jukiom Hatojamom, čija je stranka pobedila na izborima.

Svet ponedeljak 31.08. 19:35 Komentara: 1
strana 1 od 789 idi na stranu