Jak zemljotres na Novom Zelandu

Sidnej -- Zemljotres jačine 6,1 stepen Rihterove skale pogodio je danas južnu obalu Novog Zelanda.

Izvor: Tanjug
Podeli

Epicenatar potresa bio je 186 km severozapadno od grada Inverkargila, na dubini od desetak kilometara, saopštio je Geološki institut SAD. Za sada nema izveštaja o eventualnoj materijalnoj šteti, niti je izdato upozorenje zbog cunamija. Novozelandska seizmološka stanica je objavila da je jačina potresa 5,9 stepeni Rihtera, što je ispod vrednosti određene za izdavanje uzbune protiv cunamija.

Iz australijskog geološkog instituta rečeno je da je zemljotres jačine 6,2 stepena zabeležen u istoj oblasti gde je 15. jula registrovan potres jačine 7,9 stepeni i da je u pitanju u osnovi propratni fenomen tog snažnog zemljotresa.

Novi Zeland se nalazi na Vatrenom prstenu koji obuhvata čitav niz podmorskih vulkana i pukotina koji se kao luk proteže Pacifičkim basenom. To je zona poznata po čestim zemljotresima i vulkanskim erupcijama.

Info

Postignut dogovor sa MMF-om

Beograd -- Postignut je dogovor sa MMF-om o potezima za ovu godinu i prema tom dogovoru neće biti ni povećanja PDV-a, ni smanjenja penzija i plata, saznaje B92 u Vladi.

Ekonomija ponedeljak 31.08. 20:09 Komentara: 6

SAD za jako savezništvo sa Japanom

Vašington, Moskva -- Američki predsednik Barak Obama izjavio je da se nada "jakom jedinstvu" sa budućim premijerom Japana Jukiom Hatojamom, čija je stranka pobedila na izborima.

Svet ponedeljak 31.08. 19:35 Komentara: 1
strana 1 od 789 idi na stranu