Obaveza uništavanja ambrozije

Beograd -- Zakonom je predviđena obaveza vlasnika parcela da uklanjaju ambroziju i da je uništavaju, kaže direktor inspektorata Ministarstva poljoprivrede Dušan Pajkić.

Izvor: B92
Podeli

Ukoliko se vlasnici zemljišta na kome se ne suzbija ambrozija ogluše o Zakon, nisu isključene ni krivične prijave. Pajkić za B92 navodi da su i dalje najugroženiji delovi neobrađeno poljoprivredno zemljište, delovi pored puteva i železničkih pruga i nasipi pored reka.

“Jedna jedina biljka ambrozije veoma lako veoma veliku površinu zatruje svojim polenom i raširi se kilometrima i kilometrima ukrug”, upozorava Pajkić.

“Prvi koji treba da preduzmu mere su svi oni koji imaju travnjake, da održavaju te travnjake oko svojih okućnica, da vode o tome računa”, kaže on.

“Naravno, tu su javna komunalna preduzeća da održavaju te javne površine, da se brinu da tu opet ne izraste ambrozija, da ne poraste ogromna trava, da ne dođe do toga da ambrozija da seme”, navodi Pajkić.

“Onda, ukoliko se ne zna čija je zemlja, ili ukoliko neko neće to da radi, dolaze oni koraci o kojima smo govorili, dakle - prijave inspekciji i dalji inspektorski rad", zaključuje Pajkić.

Možete pogledati snimak gostovanja Dušana Pajkića u vestima TV B92.

Info

Postignut dogovor sa MMF-om

Beograd -- Postignut je dogovor sa MMF-om o potezima za ovu godinu i prema tom dogovoru neće biti ni povećanja PDV-a, ni smanjenja penzija i plata, saznaje B92 u Vladi.

Ekonomija ponedeljak 31.08. 20:09 Komentara: 6

SAD za jako savezništvo sa Japanom

Vašington, Moskva -- Američki predsednik Barak Obama izjavio je da se nada "jakom jedinstvu" sa budućim premijerom Japana Jukiom Hatojamom, čija je stranka pobedila na izborima.

Svet ponedeljak 31.08. 19:35 Komentara: 1
strana 1 od 789 idi na stranu