Čavić postao naš komšija

Posle godinu dana od pokretanja akcije Fonda B92, “Čavića za komšiju”, najtrofejniji plivač Srbije Milorad Čavić uselio se u stan na Bežanijskoj kosi.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2009.

02:02

Default images

Većina medija prenela je da je najuspešniji plivač Srbije Milorad Čavić konačno dobio dom u Beogradu, na Bežanijskoj kosi, ali neki prećutkuju činjenicu da je to bila akcija Fonda B92, koji je animirao donatore. Brojne reakcije stigle su, međutim, na naš sajt.

Ključeve od stana veličine 84 kvadrata, koji je kupljen i i opremljen sredstvima donatora, Čaviću je uručio predsednik Fonda B92 Veran Matić.

Tako je posle šest godina i mnogo obećanja najuspešniji plivač Srbije najzad dobio svoj dom u Beogradu.

Stan je dat Čaviću na trajno korišćenje, što uključuje i nasleđivanje. U Fondu B92 navode da su sigurni da će se uskoro pojaviti i mogućnost za trajno vlasništvo.

Jedno je jasno, Čavić je odlučio da živi u tom stanu. Akcija Fonda B92 i promotivni spot "Čavića za komšiju”, naišao je na sjajan odziv donatora i javnosti.

“Kada sam ga poslao Čaviću, on je samo rekao ‘’Uh j.....’’ Emitovali smo ga samo nekoliko puta u decembru 2008. Vrlo brzo, došli smo do donatora koji su nam omogućili da ovaj stan od 84 kvadratna metra, koji je izgrađen pre pet godina, predamo Čaviću na doživotno korišćenje”, objasnio je Matić.

Predsednik UO Fonda B92 objasnio je želju Fonda da pomogne svima koji bi "želeli da omoguće mladiću koji je došao iz svoje rodne zemlje u svoju domovinu, da u domovini dobije pristojne uslove za život i rad i da dobije dom".

Matić je podsetio da B92 ima dosta uspeha kada je potrebno spojiti sve dobronamerne i one koji mogu i ovog puta je pokrenuta kampanja “Čavića za komšiju“.

Konstatujući da priča o dodeli stana traje više od šest godina, Milorad Čavić je izjavio da ga najzad Srbija nije razočarala.

"Više se neću pitati gde ću spavati dok sam u Srbiji. Ovo je sada moje mesto i dolaziću ovde svaki put na odmor", rekao je Čavić.

On se zahvalio svima u Srbiji koji ga podržavaju. Akciju "Čavića za komšiju", kako je naveo Veran Matić, svojim autoritetom pomogao je i predsednik Srbije Boris Tadić.

"Uspeli smo da uz pomoć Tadića sklopimo donatorski pul, koji je pomogao da Čaviću dodelimo stan", rekao je Matić.

Prvi čovek Upravnog odbora Fonda B92 zahvalio se donatorima koji su učestvovali u ovom projektu: Građevinskoj direkciji Srbije, "Simpu", "Keramici Mladenovac", "Keramici Espana", kompanijama "Polymit", "Minotti" i "Sika", kao i "Eglo rasveti".

"Iako se identifikujemo sa trijumfom, mislimo da neko drugi treba da im se revanšira, da ih nagradi. Mi smo želeli da bez ikakve kalkulacije učestvujemo u pružanju pozitivne poruke da se rad isplati, a da bi se unapređivala izuzetnost, potrebni su bar elementarni uslovi za život i rad" , kazao je on.

Brojni komentari na sajtu B92

Kupovina stana plivačkom šampionu Miloradu Čaviću izazvala je juče brojne komentare čitalaca našeg sajta.

Ubedljiva većina smatra da je to veliki podsticaj našim sportistima da postižu dobre rezultate, poruka mladima da se rad i upornost isplate, ali i pravi gest zahvalnosti ljudima koji Srbiju reprezentuju na najbolji mogući način. Bilo je i onih koji su kritikovali Vladu što ona nije ranije pokrenula ovu inicijativu.

Neki od čitalaca, u svojim komentarima, pozvali su nadležne da Miloradu Čaviću poklone stan, koji mu je dodeljen na doživotno korišćenje.

Izdvajamo neke od komentara sa sajta B92:

“Hvala dobrim i razumnim ljudima. Čaviću čestitke. Državna politika bi trebala da stimuliše vrhunske sportiste jer oni čine za zemlju puno”, kaže čitalac koji se potpisao kao Nespavač.

“Nikad nisam ni sumnjao u B92! Još Čavketa da oženimo, pa da pliva brže nego jahte kojekakvih srpskih tajkuna”, piše Mark Špic.
Milorad Èaviæ i Veran Matiæ (B92)
“Nemojte me pogrešno razumeti, ali ovo je sramota pre svega za državu, ministarstvo sporta, plivački savez... Zar takvom šampionu treba Fond B92 koji skuplja novac za medicinske aparate, Sigurne kuće, da pravi spot da bi ubedio donatore da daju koji dinar da mu se kupi stan? Gde su svi oni koji su ga grlili, prisvajali, slikali se i obećavali kule i gradove?”, pita posetilac sajta B92 koji se potpisao kao Relja.

“A kako to da ove, kako ih neki pogrdno nazivaju ‘ustaše’ sa B92 mogu da obezbede stan Miloradu, a ne mogu oni koji su mu svojevremeno tutnuli da nosi onu besmislenu majicu?”, pita Pantarei.

“Svaka čast za B92, a sramota za Srbiju! Država ima za siledžiju Kovačevića milion dolara, a nema za svetske prvake u sportu. Ko treba da bude idol našoj omladini, šta se više isplati?”, pita čitalac koji se potpisao kao Mile.

“Već deset godina pratim B92. I još jednom potvrđujete da ste pravi patrioti a ne oni ‘lažni’ što nas brane od sveta i boljeg života već dve decenije”, piše posetilac pod pseudonimom Vid.

“Imam predlog: počistite one lopove sa Dedinja, mog dragog komšiluka, pa ćemo lepo imati dovoljno stambenog prostora i novca za uspešne sportiste, humanitarne akcije i slično. B92 je osvetlao obraz ovoj zemlji zbog stana Čaviću”, napisala je Dragana.

Jučerašnje komentare na vest o uspešnom okončanju akcije Fonda B92 “Čavića za komšiju”, možete pogledati ovde.

Novinari prvi u poseti Čaviću

Interesovanje medija za jučerašnji događaj bilo je veliko. Brojne medijske ekipe bile su prisutne tokom dodele stana Čaviću.

Većina medija prenela je danas da je najuspešniji srpski plivač Milorad Čavić konačno dobio dom u Beogradu, na Bežanijskoj kosi, ali neki od njih prećutkuju činjenicu da je to bila akcija Fonda B92, koji je animirao donatore.

Pod naslovom "Gnezdo zlatnog delfina na Bežaniji" dnevni list "Blic" prenosi izjavu najboljeg srpskog plivača svih vremena da dom u Kaliforniji ne doživljava kao svoj, i da će stan na Bežaniji biti "njegovo mesto na planeti".

"Blic" je posetio i Čavićeve buduće komšije koje kažu da je imati Milorada Čavića za komšiju posebna čast. Ovaj list navodi da je dom Miloradu Čaviću obezbedio Fond B92, koji je pokrenuo kampanju "Čavića za komšiju“.

Na TV B92 emitovano je svega nekoliko spotova sa pozivom privrednicima i to je bilo dovoljno. Vrlo brzo su obezbeđena potrebna sredstva za uređenje i opremanje njegovog stana, piše "Blic".
Veran Matiæ uruèuje Èaviæu kljuè od stana (B92)
"Politika" u današnjem izdanju navodi da je konačno ispunjeno ono što su mnogi obećavali skoro šest godina.

“Milorad Čavić, svetski šampion u plivanju, dobio je svoj stan, zahvaljujući akciji Fonda B92 ‘Čavića za komšiju’", navodi list.

"Politika," pored imena donatora, navodi da je ključ od stana u Ulici Nedeljka Gvozdenovića 50 Čaviću uručio glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić, a da je njegov prvi gost, osim brojnih novinarskih ekipa, bio predsednik Srbije Boris Tadić. List "Danas" piše o uspešnom završetku akcije "Čavića za komšiju" i prenosi očekivanja Milorada Čavića da po završetku karijere ostane u Srbiji.

"Čavić je takođe istakao da se nada da će uspesi srpskih takmičara na SP u Rimu doprineti poboljšanju uslova za rad i treniranje u sportovima na vodi u Srbiji", piše "Danas".
Boris Tadiæ, Milorad Èaviæ i Veran Matiæ (B92)
"Večernje novosti" u tekstu pod naslovom “Zaslužio je pola zgrade”, ne pominju da je akciju pokrenuo B92, niti da je događaju prisustvovao bilo ko iz B92.

"Novosti" pišu da je ključ od stana Čaviću uručio predsednik Srbije Boris Tadić i prenose oduševljenje stanara zgrade u kojoj je Čavićev stan, što su dobili novog komšiju. Radio -televizija Srbije takođe je izvestila o dodeli stana plivačkom asu.

Uz podsećanje na nedavno postignute sjajne sportske rezultate na Svetskom prvenstvu u Rimu, RTS podseća na promotivni spot koji je TV B92 emitovala u decembru 2008. godine, koji je imao velikog odziva među donatorima.

O izjavama Milorada Čavića povodom dodeljivanja stana javio je i "Pink", koji prenosi izjavu predsednika Srbije, koji je pomogao akciju svojim autoritetom.

Predsednik Srbije Boris Tadić zahvalio je Čaviću na osvojenim medaljama i rekao da bi uspešni sportisti morali da budu adekvatno nagrađeni, navodi se na sajtu ove medijske kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: