Selidba državnih institucija

Sva ministarstva biće premeštena na tri mesta, u Institut za bezbednost na Banjici, u sedište Vlade u Nemanjinoj i u Palatu "Srbija", pišu "Večernje novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 05.08.2009.

01:15

Default images

Pod nazivom "Plan racionalizacije rada vlade", ovaj projekat novog smeštaja državne administracije načinio je ministar odbrane Dragan Šutanovac. Prema ovom predlogu, na Banjici bi bila stacionirana ministarstva vojske i policije.

Ostali resori i njihove prateće institucije, koje se sada nalaze na čak 15 beogradskih adresa, bili bi smešteni u Palati "Srbija" i u zgradi vlade u Nemanjinoj ulici.

Još, međutim, nije precizno utvrđeno koji ministri će biti na kojoj od tri pomenute adrese.

Planom je predviđeno i da se nekadašnja zgrada SIV 2 na Novom Beogradu nadzida kako bi se dobilo dodatnih 10 do 15 000 kvadratnih metara. Takođe, predviđeno je i da se prostor koji bi se oslobodio nakon preseljenja proda ili izda pod zakup, od čega bi se u budžet slila znatna novčana sredstva.

U centralnoj zgradi u Nemanjinoj 11 trenutno se nalazi kabinet premijera Mirka Cvetkovića, njegovog zamenika Ivice Dačića i trojice potpredsednika - Božidara Đelića, Mlađana Dinkića i Jovana Krkobabića. Svoje kabinete u ovoj zgradi imaju i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, kao i ministar prostornog planiranja i životne sredine Oliver Dulić.

U bivšoj Palati federacije su i ministri rada i socijalne politike, vera, omladine i sporta, ljudskih i manjinskih prava, kao i ministar za Kosovo i Metohiju. U Palati "Srbija" smeštene su i kancelarije ministra policije, s tim što ministar Dačić u Nemanjinoj koristi kabinet kao potpredsednik vlade.

Ipak, najviše resora smešteno je u Nemanjinoj 22-26, gde se nalaze ministri pravde, poljoprivrede, infrastrukture, trgovine i usluga, prosvete, zdravlja i nauke.

Sva ministarstva imaju brojne prateće službe koje su raštrkane na desetinama adresa. Svi oni bi lakše funkcionisali kada bi delili prostor na samo tri lokacije, pišu "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: