Rudari u štrajku od trećeg avgusta

Rudari svih devet rudnika Resavica, stupiće trećeg avgusta u generalni štrajk, zbog neuplaćenog zdaravsvenog osiguranja.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2009.

19:43

Default images

"Odluku o stupanju u štrajk doneli smo danas na sastanku u Aleksinačkim rudnicima, gde smo formirali i štrajkački odbor",rekao je predsednik Sindikata preduzeća Raka Miletić.

"Nije u pitanju samo 4.126 zaposlenih, koji ne mogu overiti zdravstvenu knjižicu, već i članovi njihovih porodica", rekao je Miletić i napomenuo da će u ponedeljak na zajedničkom sastanku sindikata i štrajkačkog odbora biti doneta odluka o "radikalizaciji štrajka".

"Razgovarali smo sa ministrom rudarstva i energetike Petrom Škundrićem, izneli smo problem, dali rok da se sredstva uplate do 21. jula, a zatim rok produžili do 31. jula, ali opet ništa. Danas smo doneli odluku da stupimo u generalni štrajk" ističe Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: