"Zakon o izgradnji interes tajkuna"

Mreža za restituciju kritikuje Predlog zakona o uređenju prostora i izgradnji koji će omogućiti masovnu legalizaciju, jer će njime biti povlašćeni tajkuni.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2009.

01:35

Default images

Burna reagovanja dela javnosti izazvao je još jedan zakonski predlog o kojem će se poslanici izjašnjavati krajem avgusta. Članovi Mreže za restituciju uputiće danas javni poziv narodnim poslanicima da ne glasaju za ovaj zakon koji bi, kako kaže Mile Antić iz te Mreže, mogao da nanese veliku štetu svim građanima Srbije.

“Ovaj zakon pod izgovorom opšte legalizacije za preuveličani broj nelegalnih objekata, a nemoguće je da ih ima milion u Srbiji, jer bi onda ispalo da 40 odsto stanovnika u Srbiji živi u nelegalnim objektima, zapravo legalizuje najveće bezakonje. A to je da je najveći nelegalni graditelj Republika Srbija, njeni organi i javna preduzeća i nekoliko povlašćenih pojedinaca. Dakle, predloženi zakon nagrađuje umesto da kažnjava bezakonje”, rekao je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: