Malinari očekuju dogovor 4. avgusta

Beograd, Arilje -- Proizvođači malina očekuju da bi konačan dogovor sa predstavnicima hladnjača u vezi sa otkupnom cenom malina trebalo da bude postignut 4. avgusta.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

Predsednik Udruženja proizvođača jagodičastog voća "Vilamet" Dragiša Terzić izjavio da nije očekivao da na današnjem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede bude postignut dogovor o konačnoj ceni maline već da se stvari pokrenu "bržim tokom" i zatim da 4. avgusta dođe do konačnog dogovora.

U slučaju da dogovor ne bude postignut, proizvođači malina će, prema njegovim rečima, radikalizovati svoje proteste.

"Sačekaćemo do 4. avgusta da vidimo, u protivnom Udruženje proizvođača malina neće stati jer su ove godine proizvođači u Srbiji opljačkani što se tiče cene malina", rekao je Terzić.

On je podsetio da je zahtev proizvođača da akontna cena maline bude 160 dinara, kao i da se dalje prate tokovi izvoza maline, kako bi se postigla cena od dva evra.

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je posle današnjeg sastanka sa predstavnicima proizvođača malina da u kontinuitetu radi na rešavanju problema povodom ovogodišnjeg otkupa malina izražavajući nadu "da će se rešenje ovih problema naći na nekom od narednih sastanka".

Ministarstvo je saopštilo da je uradilo sve u svojoj nadležnosti kako bi izašlo u susret proizvođačima malina i istovremeno zatražilo od vlasnika hladnjača da podignu akontnu cenu malina.

Na sastanku koji je danas održan u ministarstvu, predsednik Udruženja proizvođača maline “Vilamet" iz Arilja Dragiša Terzić potpisao je izjavu koja potvrđuje ranije donete mere Ministarstva poljoprivrede.

strana 1 od 87 idi na stranu