Potvrđen drugi slučaj novog gripa

Na Kosovu je potvrđen drugi slučaj novog gripa tipa A (H1N1), reč je o mladiću koji je na Kosovo došao iz Irske.

Izvor: Beta

Petak, 31.07.2009.

10:29

Default images

“Na Kosovu se sumnja na šest slučajeva novog gripa, ali su analize potvrdile dva slučaja”, rekao je direktor Nacionalnog instituta javnog zdravlja Kosova Naser Ramadani.

Ministar zdravlja Kosova Aljuš Gaši je izjavio da je stanje na Kosovu pod kontrolom i pozvao građane da ne stvaraju nepotrebnu paniku.

“Institucije Kosova preduzimaju sve mere koje su predviđene preporukama Svetske zdravstvene organizacije”, rekao je Gaši.

On je dodao da je Kosovo obezbedilo dovoljne količine leka Tamiflu i da će sve klinike i centri porodične medicine biti snabdeveni tim lekom.

Na Kosovu je ranije utvrđeno da postoji virus gripa kod jednog dečaka. On je sa porodicom na odmoru na Kosovu, a živi u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: