Dijalog Zagreba i Ljubljane

Hrvatska i Slovenija će nastaviti dijalog o pograničnom sporu s nadom da bi rešenje moglo biti nađeno do kraja ove godine, izjavili su premijeri dveju zemalja.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2009.

00:56

Default images

Dvoje premijera, na sastanku koji je trajao oko sat i po, dogovorili su okvirni plan prema kojem bi se rešenje uskladilo do jeseni, a usvojilo do kraja godine.

"Verujem da smo danas otvorili novu etapu u našim odnosima i da smo krenuli u traženje obostrano prihvatljive solucije", izjavila je hrvatska premijerka Jadranka Kosor posle sastanka sa svojim slovenačkim kolegom Borutom Pahorom u dvorcu Trakošćan.

Posle prvog susreta sa hrvatskom koleginicom, Pahor je rekao da je uočio dobru volju na obe strane.

"Možda ćemo uspeti da do kraja godine postignemo dogovor u vezi sa oba ključna pitanja za naše zemlje - za granični spor i nastavak pregovora Hrvatske sa EU", istakao je slovenački premijer.

Slovenija je u decembru blokirala pristupne pregovore Zagreba sa Briselom, ističući da dokumenta koja je podnela Hrvatska prejudiciraju rešenje za spor oko njihove granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: