Apel: Pažljivo na Adi Ciganliji

Beograd -- Uprava Ade Ciganlije ponovo apelovala na posetioce da se ne kupaju u zonama u kojima je to zabranjeno i da to ne čine van radnog vremena spasilačkih službi.

Izvor: Tanjug
Podeli

U saopštenju je navedeno da spasilačke službe rade svakog dana od 10 do 19 časova i da je usled visokih dnevnih temperatura povećan broj posetilaca, pa te službe, zbog nesavesnih kupača koji nepoštovanjem pravila dovode sebe u opasnost, imaju dosta intervencija.

Posebno se upozorava da je naročito rizično preplivavanje Savskog jezera, kao i kupanje u večernjim časovima, kada na jezeru nema spasilaca.

Spasioci i Služba obezbeđenja nemaju mogućnost i ovlašćenja da bilo koga od posetilaca primoravaju da poštuju ova pravila, tako da ih kupači, pre svega zbog lične bezbednosti, moraju sami prihvatiti, a svi oni koji se kupaju mimo pravila, rade to na sopstveni rizik, upozoreno je u saopštenju.

Društvo

NIS pomaže Petnici

Beograd -- Naftna industrija Srbije donirala Istraživačkoj stanici Petnica 12 miliona dinara koji će omogućiti normalno funkcionisanje te naučno-obrazovne institucije.

Društvo petak 31.07. 11:49 Komentara: 11

Nesuglasice u ZOO vrtu

Beograd -- Sindikat Nezavisnost u ZOO vrtu Beograd optužuje direktora Vuka Bojovića za nezakonite otkaze. Bojović kaže da od zaposlenih traži jedino da rade i da ne kradu.

Društvo četvrtak 30.07. 13:39 Komentara: 5
strana 1 od 105 idi na stranu