Pobegao Abu Hamza

Sarajevo -- Iz zatvora u Zenici pobegao je Abu Hamza, koji je, kako se navodi, opasan za nacionalnu bezbednost u BiH, javila je televizija Federacije BiH.

Izvor: Beta
Podeli

Ta televizija je navela da je Karaj Kamel Bin Ali poznatiji kao Abu Hamza pušten iz zatvora na sedmodnevni odmor, ali se u zatvor nije vratio. Kamel je dobio državljanstvo BiH na osnovu ratnog učešća u jedinici "El-Mudžahid" Armije BiH, a oženjen je Bosankom.

Ministarstvo sigurnosti BiH proglasilo ga je opasnim po nacionalnu bezbednost, zbog veza s terorističkim organizacijama.

Karaj Kamel izdržava zatvorsku kaznu u Zenici od tri godine i 10 meseci zbog razbojništva, pretnji tužiocu i nasilja u porodici.

Ranije je izdržao sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Arapina poznatog kao Abu Velid.

Karaj Kamel je ranije osuđen i u Tunisu na 12 godina zatvora.

Info

Gej brakovi u Albaniji?

Tirana -- Albanija bi mogla biti prva balkanska zemlja koja će dozvoliti brakove između osoba istog pola, pošto je premijer Sali Beriša najavio donošenje takvog zakona.

Region petak 31.07. 20:02 Komentara: 3

Dijalog Zagreba i Ljubljane

Trakošćan -- Hrvatska i Slovenija će nastaviti dijalog o pograničnom sporu s nadom da bi rešenje moglo biti nađeno do kraja ove godine, izjavili su premijeri dveju zemalja.

Region petak 31.07. 18:56 Komentara: 3
strana 1 od 783 idi na stranu