Tela poginulih preneta u Srbiju

Beograd -- U Beograd su rano jutros iz Egipta avionima JAT-a preneta tela devetoro građana Srbije koji su 16. jula poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Luksora.

Izvor: B92
Podeli

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, ispraćaju na aerodromu u Hurgadi prisustvovali su ambasador Srbije Dejan Vasiljević, konzul Mirko Tavčar, kao i predstavnici egipatskih vlasti. U prisustvu rodbine, prijatelja i građana danas je sahranjeno sedam nastradalih u saobraćajnoj nesreći u Egiptu.

U prisustvu predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Srbije, na beogradskom aerodromu, tela poginulih građana preuzeli su članovi njihovih porodica i rodbine.

Vozilima JKP Pogrebne usluge tela nastradalih građana, u dogovoru sa članovima porodica i rodbinom, prevezena su u mesta u kojima su sahranjeni.

Rodbina, prijatelji, stanovnici Beočina i susednih mesta, kao i predstavnici lokalne samouprave, oprostili su se od Zdenke (36), Stefana (12) i Katarine (8) Jovicki.

Posle komemoracije koja je održana u Skupštini opštine, sahrana je obavljena na lokalnom groblju u Beočinu, a poslednji se od poginulih članova porodice oprostio otac i suprug Saša Jovicki (42) koji je preživeo ovu tešku nesreću u Egiptu.

U selu Krčevac, kod Topole, shranjeni su Zoran (51), Ivanka (40) i Mara (15) Janjić, a u Zrenjaninu su se članovi porodice i rodbina oprostili od Slavice Trpevski (22).

Sutra će u Vranju biti sahranjene i Snežana (40) i Irina (14) Rodić.

strana 1 od 52 idi na stranu