Rekordna Drinska regata

Bajina Bašta -- Juče održana Šesnaesta drinska regata, tradicionalna manifestacija koja se organizuje u Bajinoj Bašti, ove godine zabeleženo rekordno učešće plovila i posada.

Izvor: B92
Podeli

Tropski dan u Srbiji mnogi su juče iskoristili da se rashlade kraj reke Drine, ali uz roštilj i trubače. Tako je Drinom plovilo preko 20.000 ljudi, a među njima je bio i ministar policije Ivica Dačić, koji je iskoristio priliku da poseti i pograničnu policiju.

Revijalna Drinska regata održava se u znak sećanja na splavare, koji su nekada ovom rekom prevozili drva, robu i putnike. Zoran Petrović jedan je od splavara, koji danas prevozi obično visoke goste na ovoj manifestaciji.

"Pa u principu, kad se nauči ništa nije teško, ali s obzirom da vozite 20, 30 ljudi na splavu, onda je problem. Treba poznavati reku i znati kuda proći“, kaže Zoran Petrović, splavar.

Međutim, iako neiskusni mnogo je mladih koji uživaju u spustu niz Drinu, ne samo u čamcima već u raznim neobičnim plovilima, bilo da je reč o splavu ili čak - kadama.

Najzanimljiviji deo je svakako spust, koji ne može bez trubača, roštilja na vodi. A kada atmosfera proključa što od muzike, piva ili temperature, hladna Drina dobro dođe za rashlađivanje.

U svakom slučaju, Drinska regata okuplja svake godine sve više ljubitelja druženja na vodi i dobrog provoda tokom leta.

strana 1 od 783 idi na stranu