Dobra odbrambena saradnja sa SAD

Beograd -- Predstavnici Srbije i SAD konstatovali su da je saradnja u oblasti odbrane najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja, kažu u Ministarstvu odbrane.

Izvor: Tanjug
Podeli

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Dušan Spasojević sastao sa američkom delegacijom u Beogradu, u okviru drugih po redu bilateralnih odbrambenih konsultacija Srbije i SAD. Cilj odbrambenih konsultacija je analiza trenutne saradnje u oblasti odbrane i definisanje prioriteta u narednom periodu, a sve radi unapređenja saradnje Srbije i SAD.

Američku delegaciju predvodi gospodin Džo Mek Milan, prvi zamenik pomoćnika ministra odbrane SAD za bezbednosna pitanja.

"U razgovoru sa njim sam istakao da je Srbija spremna da preuzme vodeću ulogu u rešavanju regionalnih bezbednosnih izazova u našem regionu i da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije daju svoj puni doprinos regionalnoj i bezbednosnoj stabilnosti", rekao je Spasojević.

"Nedavni teroristički akti na jugu centralne Srbije su još jedan dokaz da je apsolutno neophodna još jača saradnja srpskih bezbednosnih snaga i Kfora na Kosovu i Metohiji i naglasio sam američkim sagovornicima da je neophodno da se veoma pažljivo i na ozbiljan način razmotri svaka odluka o smanjivanju broja trupa Kfora", kazao je Spasojević.

Dve delegacije su, takođe, razgovarale o posetama zvaničnika visokog nivoa do kraja sledeće godine.

Info

Gej brakovi u Albaniji?

Tirana -- Albanija bi mogla biti prva balkanska zemlja koja će dozvoliti brakove između osoba istog pola, pošto je premijer Sali Beriša najavio donošenje takvog zakona.

Region petak 31.07. 20:02 Komentara: 3

Dijalog Zagreba i Ljubljane

Trakošćan -- Hrvatska i Slovenija će nastaviti dijalog o pograničnom sporu s nadom da bi rešenje moglo biti nađeno do kraja ove godine, izjavili su premijeri dveju zemalja.

Region petak 31.07. 18:56 Komentara: 3
strana 1 od 783 idi na stranu