"Bahato parkiram" za bahate vozače

Odnedavno nesavesni vozači u Beogradu koji svoj automobil ostavljaju na nepropisnim mestima mogu da zateknu na svojim automobilima nalepnicu "Bahato parkiram".

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2009.

03:25

Default images

Akciju lepljenja nalepnica pokrenulo je udruženje građana KRIO, kako bi neodgovornim vozačima skrenuli pažnju da to što ih Parking servis nije kaznio ne znači da njihovo ponašanje ne smeta drugim građanima. Iako je akcija, kako aktivisti kažu “gerilskog” tipa, dobili su podršku i od institucija poput gradskog Sekretarijata za saobraćaj i Parking servisa.

Za razliku od drugih automobila koji su parkirani na parkingu, jedan ford mondeo ostavljen je na ulici. Zbog toga je dobio nalepnicu “bahato parkiram”. Kada se vratio, vlasnik automobila seo je u kola i otišao, ali je pre odlaska istakao da sem saobraćajne policije niko nema pravo da ga opominje za nepropisno parkiranje.

Inicijator ideje i predstavnik udruženja KRIO Filip Milošević ističe da, iako je lepljenje nalepnica neinsitucionalna akcija, to je dobar način da se utiče na bahate vozače koji su se nepropisno parkirali i time usporili ili zaustavili saobraćaj.

“Jednostavno, svi su svesni da mi radimo dobru stvar, da je to jedan od retkih načina da mi možemo da raširimo svest o ovom velikom problemu trenutno u urbanim sredinama”, kaže on.

Na akciju blagonaklono gledaju i institucije, jer mnogi građani ostavljaju svoje automobile nepropisno parkirane.

”Beograd je postao tesan grad za ovoliki broj automobila, koji se iz godine u godinu povećava. Pozdravljamo sve inicijative građana i udruženja, jer mi ne možemo da lepimo nalepnice. Ali mi radimo nešto drugo, radimo kampanje kojima upozoravamo građane i pokušavamo da ih uključimo u rešavanje saobraćajnih gužvi, jer je nepropisno parkiranje, i zaustavljanje, takozvana četiri migavca, jedan od najvećih problema kada su u pitanju saobraćajne gužve u Beogradu”, rekao je Dragan Vuković iz Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda.

Kada vozač koji je zatekao nalepnicu poseti veb-sajt bahatoparkiram.com, ponuđene su mu dva linka, tj. dve mogućnosti. Jedna je da odabere link ka sajtu Prvog opštinskog suda i tuži aktiviste. Drugi mu nudi da se pridruži akciji i preuzme materijal za štampanje nalepnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: